tisdag, april 19, 2005

Radio Dalarna anklagar CUF för medlemsfusk

I kölvattnet av SSU:s medlemsfusk försöker Radio Dalarna sätta dit CUF i Dalarna för medlemsfusk. De har lyckats hitta en stackars kille som de hänger ut med namn. Inslaget från i går hittar ni här och uppföljningen ligger i dag på förstasidan vilken ni hittar här.

Nu undrar man naturligtvis vad det är för utbrett fusk som det handlar om och hur har CUF egentligen gått till väga för att lura denna stackars pojke att bli medlem utan att han känner till det.
En utmärkt redogörelse för hela förfarandet finns här.
Och för att ytterligare förstärka bilden av att pojken inte kan ha missat att det var CUF, som fanns på skolan och informerade, att det CUF höll i tävlingen och som han aktivt valde att bli medlem i, infogas nedan en bild av den talong som pojken fyllde i.



Pojken har själv svarat på frågor om var CUF står politiskt, han har kryssat i en ruta med önskan att bli medlem och han har skrivit sin namnteckning på raden som lyder "bekräfta ditt medlemskap med din underskrift".
Något krav på att teckna medlemskap för att få vara med i tävlingen vid detta tillfälle fanns inte.

Hur någon kan påstå att den här pojken blivit lurad är för mig en gåta. Det är uppenbart vad det hela handlar om. Att föräldrarna inte gillar att pojken blivit medlem i CUF är en annan sak och något som inte är ovanligt. Föräldrar brukar ha synpunkter på att deras barn söker medlemskap i andra politiska församlingar än dem som de själva sympastiserar med.

Inte vid något tillfälle anklagar den här pojken CUF för att fuska till sig medlemmar. Följaktligen är det en slutsats som Dalanytt drar på dessa väldigt veka grunder.

Dalanytt har gjort en en höna, en stor broiler, av något som inte ens var en fjäder. Otroligt dålig journalistik.